Powered by @portal

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΔΩΣΕ 10" ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΑΣΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

 

Home PageÁñ÷éêÞ Óåëßäá | RegisterÅããñáöÞ | PageÂéâëßï åðéóêåðôþí | SitemapÁíáæÞôçóç | 1 Åíåñãüò åðéóêÝðôçò
 ÅðéëïãÝò
  >  Áñ÷éêÞ Óåëßäá
  > ÁíáæÞôçóç
  > Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï
  > Åðéêïéíùíßá
  > Éóôïñéêü
  > ËÞøç áñ÷åßùí
  > Ðïéïß Åßìáóôå
  > Öùô.Áëìðïõì

 Ïñéóìïß
  > Ïñïé ×ñÞóçò
  > ÐñïóùðéêÜ äåäïìÝíá

 Åßóïäïò
   
    
 Íá ìå èõìÜóáé
  > ÅããñáöÞ

 
Ðïéïß Åßìáóôå

Το 1966 με πρωτοβουλßα του αειμνÞστου ΣεβασμιωτÜτου Μητροπολßτου Αιτωλßας και Ακαρνανßας κ.κ. ΘεοκλÞτου οργανþθηκε στο Μεσολüγγι μßα ομÜδα Εθελοντþν Αιμοδοτþν.

Η ομÜδα αυτÞ το 1977 απÝκτησε καταστατικü αναγνωρισμÝνο απü το Πρωτοδικεßο κι' Ýτσι ιδρýθηκε ο Σýλλογος Εθελοντþν Αιμοδοτþν Μεσολογγßου. ΜÝχρι τüτε, μüνο Ýνας Σýλλογος Εθελοντþν Αιμοδοτþν με καταστατικü υπÞρχε στην ΕλλÜδα, Þταν ο Σ.Ε.Α. ΞÜνθης, Ýτος ßδρυσης 1975. ΦυσικÜ ομÜδες, χωρßς νομικÞ μορφÞ, υπÞρχαν και σε Üλλες πüλεις.

ΜÝχρι το 1989 οι ΕθελοντÝς Αιμοδüτες του Συλλüγου μας πÞγαιναν με δικÜ τους Ýξοδα, στο Νοσοκομεßο του Αγρινßου, απüσταση απλÞς διαδρομÞς 40 χιλιüμετρα περßπου, για να αιμοδοτÞσουν.

Το 1989 ιδρýθηκε ο Σταθμüς Αιμοδοσßας στο Νοσοκομεßο Μεσολογγßου και η προσφορÜ του Συλλüγου μας αυξÞθηκε σημαντικÜ. ΣÞμερα πραγματοποιοýμε αιμοδοσßες, την πρþτη ΤετÜρτη κÜθε μÞνα, το απüγευμα στα γραφεßα του Συλλüγου μας, Ζαλοκþστα 1, με το Π.Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ – Πατρþν.

Η προσφορÜ του Συλλüγου μας, μÝχρι σÞμερα, ανÝρχεται σε αρκετÝς χιλιÜδες μονÜδες Αßματος.

Ο Σýλλογüς μας εßναι ιδρυτικü μÝλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. (ΠανελλÞνιας Ομοσπονδßας Συλλüγων Εθελοντþν Αιμοδοτþν) και Ýχει 700 μÝλη - ΕθελοντÝς Αιμοδüτες. ΠÞρε μÝρος σε üλες τις Αμφικτυονßες και τα ΣυνÝδρια (ΓενικÝς Συνελεýσεις) της Ομοσπονδßας.

Με την συμμετοχÞ μÝλους του Συλλüγου μας, απü το 1987 Ýως το 2004 στο Διοικητικü Συμβοýλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Ýβαλε και ο Σýλλογüς μας Ýνα «λιθαρÜκι» στο σημερινü οικοδüμημα της ΕθελοντικÞς Αιμοδοσßας για το καλü του πÜσχοντα συνÜνθρωπου, για το καλü της πατρßδας μας.

Σκοποß του Συλλüγου μας εßναι οι σκοποß üλων των Σ.Ε.Α. δηλ.

α) Η διÜδοση της ιδÝας της ΕθελοντικÞς Αιμοδοσßας,

β) Η δωρεÜν παροχÞ Αßματος στον Üγνωστο πÜσχοντα συνÜνθρωπο, που Ýχει ανÜγκη και γ) Η Ýνταξη στο Σýλλογο περισσüτερων μελþν καθþς και η ανÜπτυξη πνεýματος συναδÝλφωσης και αλληλεγγýης μεταξý τους.

Η Διεýθυνση εßναι : Οδüς Ζαλοκþστα 1 Μεσολüγγι 30200.

ΤηλÝφωνο – FAX : 26310 – 25888.

Διοικεßται απü 9μελÝς Διοικητικü Συμβοýλιο, το οποßο εκλÝγεται κÜθε τριετßα.

Ο Σýλλογüς μας με τα ελÜχιστα ΟικονομικÜ μÝσα που διαθÝτει προσπαθεß να εκπληρþσει τους παραπÜνω σκοποýς διοργανþνοντας διÜφορες εκδηλþσεις, ομιλßες κ.λ.π. προπαγανδßζοντας Üτομο, το Üτομο την ιδÝα της ΕθελοντικÞς Αιμοδοσßας.

ΒοÞθησε στην δημιουργßα Üλλων Σ.Ε.Α. στην περιοχÞ και Ýχει αδελφοποιηθεß με το Σýλλογο Εθελοντþν Αιμοδοτþν ΑνατολικÞς ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ που Ýχει Ýδρα την ΑΚΡΑΤΑ - ΑΧΑÚΑΣ την ΣυντονιστικÞ ΕπιτροπÞ Αιμοδοσßας – Διαφωτßσεως ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΥΠΡΟΥ και το Σ.Ε.Α. Ν. ΑΧΑÚΑΣ «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» που Ýχει Ýδρα την ΠΑΤΡΑ.

Ο Σýλλογüς μας για την κοινωνικÞ του προσφορÜ, βραβεýτηκε, απü τον Πρüεδρο της ΕλληνικÞς Δημοκρατßας το Ýτος 2001 και απü την Παγκüσμια ΟργÜνωση ΕθελοντικÞς Αιμοδοσßας (FIODS) το Ýτος 1999.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΥΣΤΑΣ                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΑΣ

 

 

Σημεßωση

ΚÜθε πρþτη ΤετÜρτη, εκÜστοτε μηνüς γßνεται εθελοντικÞ αιμοδοσßα στα γραφεßα του συλλüγου μας με την υποστÞριξη του Π.Γ.Ν. Ρßου Πατρþν!!!!

 

 



 
 Óçìåéþóåéò

 Ãíþìåò
Ðüóï óçìáíôéêÞ Åßíáé
97% Ðïëý ÓçìáíôéêÞ
2% Ëéãüôåñï ÓçìáíôéêÞ
2% Êáèüëïõ ÓçìáíôéêÞ
 ÁäéÜöïñï

Copyright 2002-2017© @Portal website - all rights reserved